Повечето ИТ компании планират виртуализация

Около 74% от ИТ компаниите в региона на ЕМЕА (Европа, Близкия изток и Африка) планират виртуализация на сървъри, сочи ново проучване на CA Technologies, фокусирано върху облачните инфраструктури.

Във всяка трета от анкетираните компании вече е извършен преход от етапа на планиране на виртуализацията към първи действия за нейната реализация. 43% от предприятията в ЕМЕА са направили виртуализация на сървъри или в момента я извършват.

Ръководствата на компаниите проявяват голям интерес към публичната облачна среда с равномерно разпределение между моделите SaaS (софтуер като услуга), IaaS (инфраструктура като услуга) и PaaS (платформа като услуга).

Резултатите от изследването показват още, че компаниите в ЕМЕА са заинтересовани повече от използването на публични (44%), а не частни (38%) облачни среди. Като основни недостатъци на облака се посочват сигурността (31%), пропускателната способност (18%) и проблемите с управлението (16%).

В проучването са участвали над 600 души от 12 страни, отговорни за вземането на решения в ИТ областта. Три четвърти се намират на етапа на планиране на виртуализация на сървъри или вече са реализирали технологията в общата ИТ стратегия на компанията.

Коментар