Silverlight 5 идва с десетки нови функции

Новата версия 5 на крос-платформената технология Silverlight съдържа над 40 нови функции и възможности, повечето от които са по искане на обществото на разработчиците, съобщи миналата седмица Microsoft.

Повечето нововъведения касаят работата с мултимедийни данни и използването на Silverlight като платформа за разработка на бизнес приложения.

Във версия 5 са добавени хардуерно декодиране H.264, функция TrickPlay за промяна на скоростта на възпроизвеждане при „превъртане” назад и напред, възможност за дистанционно управление на възпроизвеждането и разширена поддръжка на DRM, която позволява превключване „в движение” между източници с различни системи за защита на авторските права.

По отношение на възможностите за създаване на бизнес приложения са направени няколко неща: подобрен е потребителският интерфейс, добавена е поддръжка на печат чрез Postscript, повишена е скоростта за работа на приложенията. Планира се добавяне на поддръжка на 64-битови операционни системи.

Публична бета версия на Silverlight 5 се очаква да бъде пусната през второто тримесечие на 2011-та, а финалната версия ще излезе до края на годината.

Официална страница: Silverlight

по темата: „Silverlight 5 идва с десетки нови функции”

добавете коментар...

  1. гост

    Един вид, направо умря Silverlight. За година и половина (6.2010-12.2011), след пускането на SL4 ще се release-нат новости, колкото да не се каже, че са заспали. Това се вижда, като се сравни количеството и вида на новостите спрямо развитието в предишни версии.

    А за поддръжката на Android, което в крайна сметка си е най-важната необходима новост – нито дума.

Коментар