Нови HP принтери с поддръжка на ePrint

HP пусна нова серия лазерни принтери и скенери, с които обещава да намали разходите за печат на организациите, когато сами управляват своите устройства.

HP LaserJet Pro CP1025nw Color Printer струва с цена 359 лева е най-малкият цветен лазерен принтер и един от най-енергийно ефективните в своя клас, твърди HP. Моделът HP LaserJet Pro CP1525nw Color Printer с цена 439 също е компактно и лесно за употреба устройство с качествен печат.

Мултифункционалът HP LaserJet Pro M1536dnf струва 579 лева и осигурява функции за печат, копиране и факс, като предпазва активите на бизнеса чрез заключване на факса.

HP Scanjet Pro 3000 с цена 859 лева сканира само с едно натискане на бутона. Има система за двустранно сканиране и може да работи с различни медии – от ламинирани карти до документи с размер А4.

Новите принтери поддържат технология ePrint, която се очаква да бъде налична в България от тази зима. Тя позволява на служителите да бъдат по-продуктивни, като им дава възможност да печатат директно от мобилни устройства. И трите принтера поддържат изпращане на документи директно по имейл до регистрирания персонален имейл адрес на принтера, даден от НР.

Новото еPrint решение на НР използва облака и е базирано на технология, която е различна от обикновените Wi-fi и Bluetooth. Тъй като информацията на практика се изпраща по имейл, мобилното устройство не трябва да комуникира директно с принтера. Това елиминира нуждата потребителят да се намира в „обхвата” на принтера, докато в същото време се решава и проблемът с поддръжката на драйвeрите за различните операционни системи, отбелязва IDC.

Трите принтера и скенерът от новата серия са сертифицирани по програмата Energy Star и включват технология HP Instant-on, която намаля разхода на електроенергия с до 50%.

Коментар