LED осветлението е обещаващ пазар

Откакто са представени пред света първите светодиодни лампи през 1997 г., мнозина вярват, че тази нова технология ще преобърне осветителната техника. Е, изглежда е дошло времето крушката на Едисон да даде път на новото поколение – LED, пише GreenTech.bg.

Революцията започва в предприятията и промишления сектор, казват анализаторите от Groom Energy. Тяхната оценка е, че пазарът на LED осветление за предприятията ще нарасне през следващата година с цели 30 процента. Той ще надмине 1 млрд. долара годишни приходи до 2014 г.

Докладът прави преглед на пазара и водещите 50 производители на LED осветление, като идентифицира и анализира четирите най-големи предприятия за LED осветление – Cree, Philips, Lighting Science Group и BetaLED.

Комплексните инженерни предизвикателства, които стоят зад LED осветлението, създадоха нови възможности за стартиращите производители, генерирайки поток от рисков капитал в размер на стотици милиони в този сектор.

Старите гиганти, доминиращи на пазара, като Sylvania, Osram и Philips, са предизвикателство за новите играчи. Това изисква нов подход за продажби или агресивно партниране с установените доставчици. Според рисковия инвеститор Алън Салцан от VantagePoint Venture Partners, гигантите като Philips, GE и Osram “могат да наваксат – а могат и да не успеят”.

Проучването сочи, че бързото нарастване на пазара ще дойде от три очертаващи се тенденции:

1. Последните постижения в чип-технологията за LED осветление, които позволяват по-рентабилни проекти за подмяна на съществуващите осветителни системи;

2. Нововъведените от много ютилити дружества програми за енергийна ефективност чрез финансови стимули за внедряване на LED-базирани системи;

3. Засиления интерес от собствениците на сгради към прилагането на устойчиво осветление и модернизация, които спестяват пари на бизнеса.

Коментари по темата: „LED осветлението е обещаващ пазар”

добавете коментар...

  1. ATILA

    LED осветлението е обещаващ пазар за тези чиновници, на които са го обещали……други чиновници
    Отляво на статията виждам и някаква мърлява реклама за
    LED осветлениe – Промоции
    Ленти от 6.00лв/м Качество-(Крайно съмнително) Наличност-(Почти никаква)
    С китайски лентички (от 6 лева) може да си светите ….на задното стъкло…..
    Рекламата е ориентирана към неграмотната част от населението.

Коментар