Тръгна студентско интернет радио „Реакция”

Нова студентска онлайн медия стартира вчера. Радио „Реакция” излъчи първото си публицистично предаване с акцент върху проблемите на Студентски град. Гост в него бе Росен Цветков – журналист от БНТ и автор на филма „Амнезия”, посветен на годишнината от нелепата смърт на студента Стоян Балтов. Водещи на предването бяха Георги Руменов и Ангел Иванов.

Всеки делничен ден, от 18:00 часа, в „Студио „Реакция” ще се разискват актуалните теми от изминалия ден, пречупени през призмата на водещите – студенти с активна гражданска позиция. Стремежът им, деклариран и с името на радиото – „Реакция”, е да поставят в дневния ред на обществото сериозните проблеми и теми, които вълнуват младите хора у нас.

През работните дни радиото, създадено изцяло от студенти, ще поддържа разнообразна програма. Акцент в нея, освен обзора на деня, са предаванията „Филмиран, предавания за филми” (посветено на киноиндустрията), „Екобезгласност” (предаване за екология), както и тематичните музикални предавания.

В събота и неделя феновете на спорта ще имат възможност да съпреживеят спортните събития с предаването „Пелантерия”. Любителите на литературата пък ще бъдат в крак с последните новини от света на литературата и издателската дейност чрез предаването „Аз чета с Настя”, с водещ – един от реакторите на сайта „Аз чета ”.

В архива на радиото (www.reakcia.net) могат да бъдат прослушани рубрики от предаването „Академия на нЕуките”, излъчвани по БНР, чийто екип е в основата на радио „Реакция”.

Коментар