Започна регистрацията за “Дни на Майкрософт 2011”

Започна регистрацията за десетото юбилейно издание на техническата конференция Дни на Майкрософт 2011, която ще се състои на 30 и 31 март следващата година в кино „Арена Младост” – София.

Основен акцент по време на “дните” ще бъдат новите технологии в „облака” (Cloud Service), бъдещите технологии за разработка (Cloud development), виртуализация и мениджмънт (Private cloud). Предвидени са над 40 технически лекции от водещи български и чуждестранни специалисти в ИТ областта.

Паралелно с платените сесии, ще бъде изградена специална безплатна експо зона, отделно от тази за регистриралите се участници. Този разширен формат позволява събитието да е достъпно за всички хора, проявяващи интерес към иновациите и технологиите.

На сайта на събитието, както и на специално създадените страница във Facebook и Twitter канал всички фенове на конференцията ще имат възможност да получават информация за предстоящи конкурси, за лекторите на Дни на Майкрософт, за програмата, както и всички други новини, които ще съпровождат периода на регистрация.

“За пръв път тази година ще имаме отделна сесия, посветена на разработката на игри – тема, която предизвиква голям интерес. Гостите на събитието ще имат възможност предварително да задават своите въпроси към лекторите в Twitter. Основен фокус на конференцията е ползата за бизнеса и потребителите от развитието на технологиите в облака“, каза Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Сред лекторите е Мартин Кулов, Microsoft регионален директор. Според него, Дни на Майкрософт е мястото, където вече десета година всеки един софтуерен или ИТ специалист може да получи гореща информация за най-новите продукти на компанията.

„Като дългогодишен участник и лектор, смятам, че това е незаменим източник на информация директно от екипите, разработващи тези продукти. Знанията, получени от признати специалисти от национално ниво, дават възможност да се подбере решение, съчетано най-добре с технологичните и икономически възможности в България”, каза Кулов.

Регистрацията за конференцията стартира на официалния сайт на събитието – www.msbgregistration.com. Първите 100 регистрирали се участници ще могат да се възползват от специална цена за участие – 100 лв. (без ДДС).

Коментар