М-Тел: От три години имаме роуминг в самолета

М-Тел припомни, че от три години предлага услугата роуминг на борда на самолета. Изявлението на оператора бе направено часове след днешното съобщение от Глобул, че започва да предлага роуминг в самолета в партньорство с OnAir.

„От 2007 година Мобилтел предлага на своите клиенти роуминг услуги на борда на самолет. Вече повече от три години имаме роуминг споразумение с международната мрежа OnAir, благодарение на което клиентите ни могат да извършват изходящи и входящи повиквания, както и да изпращат и получават кратки текстови съобщения (SMS) на борда на определени авиокомпании, обслужващи полети по избрани дестинации”, поясниха от М-Тел.

Авиокомпаниите, на чиито самолети може да се ползва мрежата на OnAir, са: TAP (Португалия), Wataniya Airways, Royal Jordanian Airlines, British Airways, Qatar Airways, Oman Air, Saudi Arabian Airlines, EGYPTAIR и AirAsia (Малайзия).

Цената на разговорите и получаването на SMS се определя от роуминг тарифния план на абоната.

До края на годината се очаква още две компании да предлагат роуминг на борда на самолет чрез мрежата на OnAir. Скоро GPRS услугата също ще бъде предлагана в мрежата на OnAir и тогава клиентите на Мобилтел ще имат възможност да ползват и мобилен интернет, докато пътуват, уточни операторът.

по темата: „М-Тел: От три години имаме роуминг в самолета”

добавете коментар...

  1. teo

    Браво! Все известни и реномирани компании!

Коментар