Ученик от София с шампионска титла по Starcraft II

18-годишният Любомир Козловски от София спечели шампионската титла в провелия се в столицата национален турнир по най-популярната в света стратегическа игра в реално време – Starcraft II: Wings of Liberty.

Състезанието LG Starcraft II Grand Tournament е част от събитията, с които в България беше отбелязана световната премиера на новото допълнение в поредицата на Blizzard Entertainment – World of Warcraft: Cataclysm. Голямото премиерно парти, на което присъстваха над 1000 души, беше организирано от един от официалните разпространители на играта у нас фирма „Пулсар” с подкрепата и наградите на LG Electronics България.

LG Starcraft II Grand Tournament беше с формат за 16 участника. Първите записали се играчи бяха на възраст между 11 и 25 години, а в групата успя да попадне една единствена дама. Състезателите играха един срещу друг в 2 от 3 игри при директни елиминации до определяне на шампиона.

Всеки участник имаше право да избира свободно между една от трите раси в Starcraft II: Wings of Liberty – протоси, зерги и терани. Най-популярен избор се оказа расата на протосите, която донесе и титлата на ученика от НПМГ “Акад. Л. Чакалов” – Любомир Козловски. Наградата за победителя е супер тънък 22” LED монитор LG E2260 с уникален дизайн, едва 12,9 мм дебелина и изключително високо съотношение на контраста – 5 000 000:1.

На почетното второ и трето място се класираха съответно Симеон Цонев на 22 години от София и Александър Миланов на 17 години от София. Двамата също получиха награди от LG – външни твърди дискове с капацитет 500 GB.

„Наградите за победителите избрахме така, че да са едновременно полезни за тях и да им носят още повече удоволствие от играта”, каза Данко Иванов, мениджър маркетинг и продажби – ISP & B2B на LG Electronics България.

Коментар