Windows 8 може да има 3D интерфейс

Следващата версия на Windows може да има напълно тримерен интерфейс. Wind в Windows 8 ще замени интeрфейса Aero, който е наличен в Windows 7 и Vista, твърди electronista.com.

Aero използва 3D анимация, но все пак е двумерен, докато Wind ще добави трето измерение.

Предполага се, че наличието на 3D интерфейс ще изисква по-производителни компютри, с мощни видеокарти и оперативна памет поне 4 GB. За сравнение, Windows 7 може да работи и на РС-та с 1 GB.

Най-вероятно, триизмерният интерфейс ще присъства само в 64-битовите версии на Windows. Очаква се Windows 8 да излезе през 2012 година.

В началото на тази година от Microsoft изтече информация, че новата ОС ще бъде напълно различна от познатите ни досега системи. В частност, Windows 8 ще предложи нови начини за взаимодействие на потребителя с персоналния компютър.

по темата: „Windows 8 може да има 3D интерфейс”

добавете коментар...

  1. 5ко

    kvg тук се говори за 3D среда
    айде вземай нетбука(тва дето го имаш така му викат) за 200лв на който освен браузър друго не можеш да пуснеш и влизай в час че междучасието на 3-ти Б неподготвен клас свърши

  2. kvg

    Смях в залата. От преди Windows Vi$ta съществува десктоп среда за линукс, която е толкова ефектна – Compiz. При това, тя не харчи практически никакви ресурси – работи задоволително на компютър със 650 mHz процесор и 1GB оперативна памет (а заема много по-малко от 1GB..) – става въпрос за eeePC 4G. Явно linux са много по-напред от Windows по отношение на графична среда, щом на осмака ще му трябват 4 гиги.

Коментар