SketchBook Mobile – професионална графика за Android

Софтуерният разработчик Autodesk пусна мобилна версия за Android на своя графичен продукт SketchBook, който представлява професионално приложение за цифрово творчество.

SketchBook Mobile използва същото програмно ядро, както и приложението SketchBook Pro, предназначено за настолни компютри. Двете версии имат сходна функционалност.

Потребителите на продукта могат да изразяват своите идеи с помощта на висококачествени цифрови моливи, химикали, маркери и четки в съчетание с прост интерфейс, съобщава Autodesk.

SketchBook за мобилни платформи излезе за първи път през 2009 година, като в момента се ползва от милиони дизайнери, художници-илюстратори, студенти и любители на компютърната графика. Популярността на приложението показва, че потребителите искат не само да зареждат графично съдържание на своите мобилни устройства, но и да го създават, коментират от Autodesk.

SketchBook Mobile е достъпен за сваляне от Android Market срещу $2,99. Налично е и безплатно приложение SketchBook Mobile Express. И двете програми могат да се използват на устройства с операционна система Android 2.1 и по-нова.

Видео: SketchBook Mobile в действие

Коментар