Испанка взе нотариален акт за Слънцето

Инките и ацтеките го обожествявали, древните европейци издигнали мегалити към него, но до този момент никой не притежавал Слънцето.

И ето, че през септември 2010 година Анхелес Дюран от Кралство Галисия направи смела стъпка към промяна на статуквото. Вървейки по стъпките на един американец, който твърди, че притежава Луната, 49-годишната испанка регистрира в нотариуса на Салваторе до Мино собственост върху звездата, която дава живот на нашата планета, пише gearlog.com.

Нотариалният документ гласи, че Дюран в момента е “собственик на Слънцето, звезда от спектрален тип G2, намираща се в центъра на слънчева система, на средно разстояние от Земята около 149 600 000 км”.

Дюран крои планове да събира такса за използване на слънцето. Но тя е щедра – няма да взима всички пари за себе си. Половината от припечеленото ще отива за правителството на Испания, 20% за пенсионния фонд на страната, 10% за изследвания и 10% за борба със световния глад.

Само една десета от събраните пари Дюран ще запази за себе си. Все пак, тя трябва да изкарва прехраната си по някакъв начин.

Коментар