RAZER връчи 1000лв. на най-добрия StarCraftII-играч у нас

 Производителят на гейминг-периферия Razer награди с 1000лв. Георги “ZeeRaX” Маринов, който спечели първия гейминг-турнир по StarCraftII, спонсориран от марката у нас. Razer King of the Hill се проведе в рамките на месец и половина и в него взеха участие геймъри от цялата страна. ZeeRaX излезе като победител в третия от 5-те кръга на Razer KOTH и се задържа на трона до решаващия финал, който се проведе на 6-ти декември. Победата над Любомир “MDG.Splendour” Козловски в последния мач му донесе титлата King of the Hill и 1000лв. парична награда от Razer.

Razer King of the Hill започна в края на октомври, като първият официален двубой от турнира се проведе на 23.10.2010 г. Мачовете по StarCraftII се водеха на живо в клуб Playground и бяха организирани от ESL България и спонсорирани от Razer. Пет състезателни кръга определиха „краля на хълма”.

Участието на Георги “ZeeRaX” Маринов в Razer KOTH започна в третия кръг от състезанеито. 29-годишният пловдивчанин се класира там след 2 победи в предварителния кръг, във формат “Best of 3” – 2:0 срещу DooM.Shutall и 2:0 срещу Jack. На 14 ноември, когато се проведе третото събитие от Razer KOTH, ZeeRaX победи MDG.Joe и му отне короната и трона. В следващия кръг ZeeRaX записа победа срещу Калин “Kalin” Романов от Велико Търново с 3:1. На финала фаворитът игра срещу MDG.Splendour във формат “Best of 7” – побеждава този, който постигне 4 победи в срещата. Крайният резултат беше 4:2, с което ZeeRaX вдигна победоносно купата и взе чек за 1000 лева, осигурени от Razer.

Razer води активна политика за стимулиране развитието на професионалния и любителския гейминг по цял свят. “Razer King of the Hill беше първият голям турнир на Razer в България и сме доволни, че той се хареса на публиката.” коментира Любомир Бабуров, продуктов мениджър на Razer за България. „Планираме още подобни активности в бъдеще, защото за нас е важно да предоставим на гейминг-феновете не само качествени продукти, с които да постигнат пълния си потенциал, но и допълнителни възможности да го покажат.”

Коментар