Най-малкият и лек дигитален фотоапарат със сменяем обектив в света

Panasonic има удоволствието до представи новия дигитален фотоапарат със сменяем обектив DMC-GF2 от LUMIX G Micro System, базиран на стандарта Микро система 4/3. Най-новият фотоапарат с G Micro System се характеризира с удивителна компактност и лекота на работа, като същевременно цели високо качество на изображението.

Panasonic са горди да интегрират най-новите технологии в най-малкия в света фотоапарат със сменяем обектив*. DMC-GF2 е с намален с около 19% размер и с около 7% тегло, в сравнение с DMC-GF1. Независимо от леката разработка, рамата на фотоапарата е направена от алуминий за подчертаване на безкомпромисното впечатление за качество. Захващането е конструирано така, че да са гарантира стабилност в ръката, независимо че фотоапарата е тънък и компактен. GF2 е снабден с вградена светкавица, която е с нов изскачащ механизъм за предотвратяване на “vignetting” ефекта, дължащ се на малкото разстояние между светкавицата и сменяемия обектив.

Снабден с 12.1-мегапикселов високоскоростен Live MOS сензор и високопроизводителен Venus Engine FHD, DMC-GF2 се слави с високо качество на картината не само при снимки, но и при филми, която е надградена до резолюция Full HD 1920 x 1080 при 60i (NTSC) / 50i (PAL) в AVCHD**.

За по-лесно управление, DMC-GF2 има сензорен екран за управление с нов GUI (графичен потребителски интерфейс), Q-меню с възможност за персонализиране, специални бутони за iA (Intelligent Auto) и запис на видеоклипове.

*За дигитален фотоапарат със сменяем обектив и вградена светкавица към 4 ноември 2010 г.

**Full-HD (1920 x 1080) филми са получени чрез сензора за изображения при 30p (NTSC) / 25p (PAL) и записани при 60i (NTSC) / 50i (PAL). HD (1280 x 720) филми са получени чрез сензора за изображения при 30p (NTSC) / 25p (PAL) и записани при 60p (NTSC) / 50p (PAL).

Коментар