AMD Catalyst с нов потребителски интерфейс

AMD съобщи, че графичните драйвери Catalyst са били тествани в независима лаборатория и верифицирани като най-стабилни и надеждни в индустрията. Новото издание на AMD Catalyst въвежда интуитивен потребителски интерфейс. Той ще е наличен за целия комплект драйвери за настолни, мобилни и интегрирани видео подсистеми, с поддръжка на Windows 7 и Vista.

Чрез обновените драйвери потребителите ще могат да се възползват от широката гама функции и предимства на графичния хардуер AMD Radeon.

„Нашият стандарт да предлагаме обновяване на драйверите всеки месец помага да се подобрява производителността не само на текущите графичните продукти, а и на очакваните скоро AMD Fusion ускорени процесори”, каза Бен Бар-Хаим, корпоративен вицепрезидент за софтуера на AMD Products Group.

Независимата тестова лаборатория Perseus Labs е провела тестове за стабилност с Microsoft Windows Logo Kit (WLK) на Windows Hardware Quality Labs (WHQL), за да сравни графичния хардуер на AMD с тази на конкурентите при екстремни условия. Само AMD хардуер и драйверен софтуер успешно са преминали на 100% тестовите изпитания, без сривове или откази на системите.

AMD в сътрудничество с експертите по дизайн на потребителския интерфейс от Infusion е подобрила начина на използване на AMD Catalyst Control Center и е разработила изцяло нов потребителски интерфейс. Конролният център сега е по-интуитивен, като използва познати от уеб-браузърите концепции за потребителски интерфейс като навигационна лента и поле за търсене. Добавянето на функциите за бърза навигация и променящият размерите интерфейс, плюс включването на предварителни настройки и достъп с едно щракване до всяка настройка води до по-ефективна работа.

Отделните версии на драйверите включват подобрения за по-висока производителност, по-добри изобразителни възможности и по-ефективно използване на енергията. Например, потребителите на ATI Radeon HD 5800 получават до 68% по-висока производителност за някои игри.

Седмични версии на Catalyst Application Profile (CAP) дават на потребителите достъп до най-нови профили на приложения за максимизиране на тяхната мулти-GPU производителност, или възможност да активират анти-алиасинг в най-новите РС игри.

Най-новите подобрения в софтуера Catalyst ще включат DivX Plus Codec Pack за серията графични карти AMD Radeon HD 6800 и HD 6900, с цел по-малко шум в РС-домашния театър и подобрени изживявания при гледане на DivX видео, поради по-ниското натоварване на централния процесор.

Ъпдейтът ще включи също софтуерна поддръжка от страна на Catalyst за OpenGL 4.1, позволявайки по-висока геометрична точност и по-висока гъвкавост за рендиране.

Даунлоуд: AMD Catalyst драйвери

Коментар