AVG стартира ресурсен център за бизнеса

Компанията за сигурност AVG Technologies стартира уеб базиран ресурсен център за бизнеса. Той дава на собствениците на малки и средни фирми и ИТ мениджърите информативни ръководства, теми от блогове, видео материали, демонстрации и инструменти, за да им помогне да защитят техните бизнеси от заплахите в мрежите и интернет.

Последните изследвания показват, че 83% от бизнесите осъзнават нуждата от защита срещу интернет заплахи, но една на всеки седем фирми не внедрява никакво решение за антивирусна защита и интернет сигурност. Ресурсният център на AVG е разработен в партньорство с GFK Roper и от типа „всичко на едно място“, за да отговори на нуждите на малкия и среден бизнес.

Сайтът предлага за изтегляне и насоки за създаване на ефективна и сигурна бизнес среда, заедно с данни за новопоявяващите се заплахи. Ресурсният център осигурява също предпродажбена поддръжка по телефона, с цел фирмите да могат да направят правилния избор. Предоставят се също проучвания, файлове за изтегляне и обучение, много от които илюстровани с видео инструкции, за да подобрят онлайн възприемането, съобщи партньорът на AVG у нас – Бизнес Софтуер Дистрибутор.

“Малките бизнеси имат основното разбиране, че съществуват заплахи за сигурността в интернет, но явно им липсват време и ресурси, за да се защитят адекватно от киберпрестъпниците, които могат да придобият ценна фирмена информация или да попречат на дейността им”, казва Робърт Горби, ръководител на отдела за предложения към SMB в AVG Technologies. “Новият ресурсен център за малки и средни фирми е създаден да информира собствениците и да им даде идея как да се предпазят от тези заплахи”, пояснява Горби.

Ресурсният център за бизнеса на AVG е достъпен на онлайн адреси в САЩ и Великобритания.

Коментар