Xerox разширява производството на еко тонери

Xerox  ще инвестира 25 милиона щатски долара през следващата година за разширяване на завода за производство на емулсионно-агрегиран (EA) тонер. Целта е да се задоволи нарастващото търсене на тонер, произведен по химичен път, за принтерите и производствените преси на Xerox.

Проектът ще увеличи с 50 процента производствения капацитет на Xerox на емулсионно-агрегиран тонер в завода на компанията в Уебстър, Ню Йорк, който отвори врати през 2007 г.

Повече от 32 км тръби и цистерни от неръждаема стомана произвеждат милиарди частици тонер с големината на микрон. С първоначално планиран бюджет от 60 милиона долара, общата инвестиция за изграждане на завода към днешна дата възлиза на 100 милиона долара.

Разширяването ще започне този месец и се очаква да завърши до края на 2011 година. Десет нови инженери и техници ще се присъединят към настоящите 75 служители, съобщиха от компанията.

Разработен от Xerox и защитен с повече от 300 патента, ЕА тонерът създава по-прецизен образ, като изразходва по-малко количество тонер на страница. След въвеждане на ЕА тонера, Xerox и Fuji Xerox пуснаха повече от 50 офисни устройства за печат и производствени системи, които работят с него.

Днес заводът произвежда ЕА тонер за нуждите на продуктите на Xerox по целия свят. Компанията е е един от най-големите производители на тонер.

„Избрахме да развием настоящия обект не само защото икономически е най-изгодно, но защото така можем да ползваме солидния местен технологичен опит и да инвестираме в увеличение на заетостта в САЩ”, каза Уим Апело, президент на Xerox Global Business and Services Group.

Пететажният завод се простира на 30 480 кв.м. близо до Рочестър, Ню Йорк. Сградата е проектирана като енергоспестяваща и ползва 4 000 сензора, които проследяват промяната на температурата, влажността, въздушния поток и други данни.

Обикновеният тонер се произвежда като физически се стрива сложен полимерен материал на дребни частици с размера на микрон. За разлика от него, ЕА тонерът се генерира по химичен път, който позволява прецизен контрол върху размера, формата и структурата на частиците. Тази нова екосъобразна технология на Xerox води до по-добро качество на отпечатаното изображение, по-нисък разход на тонер и енергия за производство и печат.

по темата: „Xerox разширява производството на еко тонери”

добавете коментар...

  1. Валери

    Добре, но използвате хартия за отпечатването. А бъдещето е на полуаморфна силициева е+ хартия. Скоростта и големината на отпечатването, сканирането и копирането зависи от големината на матрицата, хартията и техните пиксели. Може от марка до чертежи, или всичко в едно, но стандартите да са за всички. Скоростта сигурно ще е от 2-20 листа/секунда и зависи от синхронизацията между матрица и механика. Така няма да отсечете нито едно дърво, а пясък бол, дал Господ. Екология почти 100%. Ха със здраве!

Коментар