Промаркет заложи на BI софтуера Prism

Веригата магазини за хранителни стоки Промаркет извърши успешна интеграция на системата за бизнес анализи Sisense Prism. Продуктът надгражда действащата централизирана система Мистрал за управление на веригата, разработена и внедрена от фирма Мистрал софтуер.

Изборът на BI решение е съобразено със специфичните потребности на компанията. До неотдавна ползването на голям набор справки от наличните бази данни на веригата е отнемало доста време и човешки ресурс, а някои от анализите достигат до ръководството на практика за време, което не е позволявало вземане на достатъчно бързи и навременни управленски решения. Една от характерните черти на Prism е бързодействието, обезпечено от технологията „Just-in-Time In-memory Processing“.

От компанията-разработчик твърдят, че благодарение на иновативната технология, изпълнението и на най-сложните анализи не отнема повече от 20 секунди.

С внедряване на Prism веригата магазини успява да оптимизира управлението на бизнеса си, разполагайки с навременна и систематизирана информация за продажбите и печалбите (общо за веригата, по обекти, по стокови групи и до ниво артикул), складовите наличности, брака по обекти и артикули, както и за тенденциите в дейността – сравнение по периоди за всички процеси и получаване на анализи в графичен и табличен вид.

"Цялостната цена на придобиване на Prism се оказа много по-добра в сравнение с всички разгледани алтернативни решения", каза Теодора Самоковска, собственик на Промаркет. Аналитичният отдел намира продукта лесен за употреба и способен да се справи с бързо растящите обеми от данни за в бъдеще, допълва Анатоли Минков, технически ръководител на веригата.

Промаркет за първи път у нас въведе каси изцяло на самообслужване в един от софийските си магазини. Технологията Selfcheckout на IBM, внедрена също от Мистрал Софтуер, намалява разходите чрез елиминиране на ръчния процес и увеличава клиентската удовлетвореност, поради по-бързия процес на разплащане и намалелите опашки.

Коментар