Бързият интернет е пробив на десетилетието

Високоскоростният интернет е оказал най-силно технологично въздействие върху обществото през първото десетилетие на новия век, твърди проучване на Zogby International. Близо една четвърт (24%) от анкетираните са признали, че не могат да си представят живота без бърз интернет.

На второ място по влияние е класирана социалната мрежа Facebook, без която не могат да живеят 22% от анкетираните. Трети по този показател е Google с 10% от гласовете.

Според 24% от респондентите, най-значителното технологично достижение през 2011 година ще бъдат развлеченията в дома. 16% са съгласни, че като цяло компютърните технологии ще напреднат най-много.

Очаква се също да бъде постигнат голям прогрес в технологиите на клониране. 43% от анкетираните са уверени, че в скоро време медиците ще се научат да отглеждат човешки органи за трансплантация, а използването на стволови ще стане нещо обичайно.

Цели 40% от респондентите вярват, че в хората ще се имплантират компютърни чипове, които ще следят за тяхното здраве, и че роботите окончателно ще изместят ръчния труд в производството.

Коментар