Глобален, невиждан срив на Skype

Милиони потребители по целия свят останаха от вчера вечерта без любимата си услуга Skype. Сривът е глобален и се дължи на проблем в "супервъзлите" на поддържащата инфраструктура, съобщиха от компанията.

Skype не е мрежа, подобна на телефонната или IM, а се опира на милиони отделни връзки между компютри и телефони, за да поддържа своята работоспособност. Някои от тези компютри се наричат супервъзли и действат като телефонни справочници за Skype, поясниха от доставчика на услугата.

Когато даден потребител иска да говори с някого, но Skype клиентът му не може да намери веднага съответния абонат, то компютърът или телефонът на иницииращата страна се обръща за информация към супервъзела.

В сряда вечерта обаче броят на супервъзлите рязко е намалял, заради проблем, характерен за някои версии на Skype. За да възстановят работоспособността на услугата, инженерите на Skype са създали нови мега-супервъзли.

От Skype предупреждават, че някои функции, като например видеочат, могат да бъдат недостъпни за определено време. В момента услугата постепенно възстановява своята функционалност, но все още са налице сериозни проблеми.

Актуални данни: 10 милиона вече са онлайн в Skype

по темата: „Глобален, невиждан срив на Skype”

добавете коментар...

  1. Ангел

    tolko060466
    —-НАИСТИНА КАТО ПРОЧЕТОХ ТОВА ТВОЕ АБСОЛЮТТНО ТЪПО НЕЩА-се сетих за много други неща от нашето ежедневие

  2. ktincheva

    Набюденията, които имам са, че голяма част от българските потребители на скайп, го приемат като някаква програмка за развлечение и немогат да проумеят, че може да служи за да си върши човек работата. Да не говорим, че подобни функционалности, каквито предлага скайп, се предлагат и от други подобни програми (говорим за некомерсиаланата част на приложението), но бг потгребителя по често използва скайп 🙂 Поддържам мнението на потребителя, че когато използваш нещо безпатно и нямаш абсолютно никакъв принос за неговото развитие, нямаш никаво право да претендираш за качеството на услугата. Весела Коледа.

  3. onq

    Правили са ми обучение по скайп за използване на софтуер и мога да кажа, че става. Незнам какво приложение към скайп използваха но виждах всичко което правят по менютата и чувах звук с обяснения.

  4. Skype Jabber

    Skype за бизнес? Това е несериозно, въпреки че съм виждал доста компании да го ползват. Ако не се използва някакво специално VoIP решение, според мен оптимален аналог е Jabber. С него най-малкото си независим от проблемите с външни доставчици, имаш пълен контрол над функционалността на сървера си и което не е маловажно – на любопитните ще е далеч по-трудно, да подслушват фирмените дела.

  5. simeon

    tolko060466 haide brato 6to ne si naprai6 togava sobstven softeware za razgovori i im i togava da govorim stava li ? Iavno si mnogo zle s tehnologiite.

  6. Lyubo

    Всеки пише каквото си ще и то затова сме го докарали дотук.А по отношение на скайп и аз съм нервен,но само Господ е вечен,така че нямаме право да се сърдим!

  7. Радослав Иванов

    tolko060466, с това неграмотно писане едва ли някой би Ви разбрал… Колко жалки, неблагодарни, но същевременно и вманиачени хора, които последното не си го признават, има. Баси ужаса!?! Айде сега и аз да пиша във всички страници колко разочарован съм от такива индивиди като Вас, tolko060466. Докъде ще стигнем с това?

  8. any

    Нода се оноди. На кой му пука за тоя боклук.

  9. Нико

    Нещата ще се стабилизират бавно.

    От преди обяд (4 млн. юзъра онлайн) – сега са 7.5 млн. онлайн. Хората си вършат работата , но както казаха официално не се знае точно кога за кои потребители ще се оправят нещата.

    Проблема не е малък, особено в ключовия момент за компанията и новите им цели относно корпоративните клиенти, които се опитват да зарибят.

    Ще видим как ще се развият нещата, следя промените от близо.

  10. Иван

    Толкова неграмотно писане не куп не бях виждал отдавна…

    А скайп услугите ще се възтановят.

  11. xph

    tolko060466 – Батенце… ходи да порастнеш, кви са тези глупости които пишеш. Баси дръвника

  12. !!!

    Щял да направи повЛикации ъхахаххха 🙂 И кой ти е длъжен нещо бе tolko060466 като софтуера е безплатен? Умнико никой не ти е длъжен за нищо докато не му плащаш за това.

    Иначе по темата – много хора използват Скайп за бизнес, включително и аз, но при положение че СЕ ОПИТА да стане платен, от 15 милиона потребители онлайн ще останат 1500 🙂

  13. Skype

    Много нагло исказване на потребител е това на tolko060466

    Бащати цял живот със Skype е бачкал. Не стига че ви продоставят безплатна услуга за рзговори ами и недоволствате!

  14. tolko060466

    Kak mogete da ni ostavite bez vraski sas svoite blizki y rodnini ,tova e nevigdano y ne4uvano.Kakvo iskate da si kupi9me tapia Skayp.Nemoga da poviarvam ,ako se nalogi 6te napravia povlikacii vav vsi4ki internet stranici.

Коментар