Енио Мориконе създава музика специално за смартфоните на LG

LG Electronics (LG) представи днес ексклузивна колекция от музика и рингтонове, композирани от маестрото на филмовата музика Енио Мориконе. Резултатът от първото по рода си сътрудничество е селекция, която включва, както нови мелодии, така и редица произведения от легендарното творчество на Мориконе като Cinema Paradiso, The Mission и Love Affair.

За да може красивата музика да се възпроизвежда от също толкова прецизна платформа, инженерите на LG са положили необходимите усилия да усъвършенстват аудио възможностите на най-новите модели мобилни телефони на компанията. За първи път ексклузивната музикална селекция ще бъде качена на LG Optimus 2X, който ще дебютира в Европа през следващия месец. Потребителите на „умните” телефони на LG ще могат да се насладят на общо 25 произведения на Мориконе – 15 рингтона създадени специално за бранда и 10 от най-известните му мелодии към популярни филми.   

Роден в Италия, Мориконе е един от най-плодотворните и влиятелни композитори на филмова музика в света. Богатото му творчество включва композиции и аранжименти за над 500 филми и телевизионни програми.

„Сеньор Мориконе е един от най-обичаните автори на филмова музика на всички времена", каза д-р Джонг-сеок Парк, Президент и Изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. "Кристалното възпроизвеждане на неговите мелодии чрез Optimus 2X, надгражда възможностите на смартфоните и ги прави средство за слушане на музика в движение", допълни той.

Към колекцията от 25 рингтона и мелодии на маестрото, LG планира да разработи през следващата година и различни приложения, свързани с Мориконе. Сред тях са снимки и видео клипове, които ще могат да се свалят безплатно от LG Application Store.

Партньорството с Енио Мориконе е част от проекта LG’s Mobile Signature Sound, който стартира през 2006 г. с The Real Group – акапелна шведска група с множество награди.

Коментар