Тече конкурс за иновативно предприятие

Преди броени дни започна седмият Национален конкурс за иновативно предприятие на годината 2010, организиран от Фондация "Приложни изследвания и комуникации", Еnterprise Europe Network – България, в партньорство с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Мисията на Световната банка в България.

Целта на конкурса е да покаже успешен български бизнес модел и да привлече вниманието на широката общественост върху постиженията на българските предприятия в областта на иновациите и новите технологии.

В конкурса могат да участват иновативни предприятия от всички сектори на българската икономика. Иновативно предприятие е това, което през последните три години e реализиралo на пазара нови или значително усъвършенствани продукти/услуги и/или процеси, уточниха организаторите.

На първия етап от конкурса се номинират кандидати за участие. Номинации се приемат на адрес www.arcfund.net. Могат да бъдат номинирани всички активни фирми, които имат успешно внедрена иновация за последните три години.

На следващия етап от конкурса кандидатите попълват карта за участие, в която описват иновативния си продукт/услуга/процес/.

Кандидатурите ще бъдат оценени от експертна комисия. Кандидати, получили най-висок резултат в групите „микро и малки предприятия” и „средни и големи предприятия”, ще бъдат посетени от експерти от Фондация „Приложни изследвания и комуникации”.

Финалният етап е разглеждане на номинациите от жури, съставено от представители на министерства, научни и нестопански организации, Мисията на Световната банка и други.

Наградите ще бъдат връчени по време на седмия Национален иновационен форум на 1 март 2011 г. Участието в конкурса е отворено до 30 януари следващата година.

Коментар