2 от мобилните оператори подписаха за преносимост

Globul и vivatel подписаха приетата на 22 декември 2006 г. от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) процедура за преносимост на номерата в мобилните мрежи.
Mobiltel обаче не присъства на срещата и не подписа документа. Така макар и приета от КРС и подписана от два от операторите, процедурата за въвеждане на преносимост на мобилните номера не може да влезе в сила.
Globul твърди, че е поканил своевременно на срещата представители на Mobiltel. Операторът възнамерява да изпрати втора покана до Mobiltel в опит процедурата да бъде подписана до определения от КРС срок 10 януари 2007 г.
“В случай, че някой от операторите не подпише процедурата, това на практика ще предизвика блокиране на въвеждането й и ще означава съзнателно неизпълнение на законово изискване на ЕС”, се посочва в съобщението на Globul до медиите.
Mobiltel, от своя страна, ще даде пресконференция утре, 9 януари от 11.00 часа в централата си на ул. “Кукуш” 1, на която ще обяви позицията си по приетия от КРС документ.
От най-младия мобилен оператор у нас, vivatel, заявиха, че е важно преносимостта на мобилните номера да бъде въведена в страната възможно най-скоро, защото тя ще донесе единствено ползи за крайния потребител.
“Всеки клиент може да запази досегашния си номер непроменен, като смени мобилния си оператор. Това означава лесен достъп до най-атрактивните тарифни планове, без да се създава неудобство за потребителя”, се казва в официалното съобщение на vivatel.

по темата: „2 от мобилните оператори подписаха за преносимост”

добавете коментар...

  1. Кирчо

    Много шум за нищо, май. Всички очакват, че с преносимостта ще избягат клиентите на мобилтел. Ама дали това ще стане, е много съмнително. Те са най-силни и могат да си позволят такива цени, че да обезсмислят конкуренцията. Всичко в момента е медиен шум, по-голям отколкото ще е ефектът от промяната.

  2. hris56

    Това са глупости. Как ще разбереш на кой оператор е абонат отсрещният и колко ще платиш за разговора?

Коментар