Бум в продажбите на е-книги

Най-големият онлайн търговец Amazon отчете по-висок от очаквания ръст в продажбите на устройства за четене на е-книги Kindle.

Пазарът преживява истински бум през настоящата година. Производителите на четци предлагат нови и нови модели, за които се извиват огромни опашки от купувачи.

Решаващи фактори за успеха на
четците на е-книги са дългото време за автономна работа и поддръжката от страна на онлайн магазините

Типичен пример за успех е четецът на е-книги Amazon Kindle. Продажбите на това устройство са били с 60% по-високи от очакваното за 2010 година.

Amazon не разкрива точния брой на продадените устройства Kindle, но според различни анализаторски компании, те ще надвишат 5 милиона през настоящата година. Caris & Co. говори за продажби до момента от порядъка на 4,8 млн. броя, а Goldman Sachs дава оценка в диапазона между 4,5 и 5 милиона броя е-четци.

Вътрешни за Amazom източници обаче твърдят, че компанията ще съумее да продаде 8 милиона четци Kindle. Това е 3,33 пъти повече, отколкото през 2009 година.

Въпреки привлекателността на таблетите, търсенето на четци на е-книги продължава да расте, отбелязват анализаторите. Решаващи фактори тук са дългото време за автономна работа и поддръжката от страна на онлайн магазините за е-книги.

Коментар