Климатичните войни вдъхновиха създател на игри

Какво се случва, когато правителствата се опитват да контролират времето, за да предизвикват хаос във вражеските държави? Климатична война, разбира се, пише GreenTech.bg.

Всъщност става въпрос за сценарий на нова видео игра, в която войските използват промени в климатичните системи, като урагани, наводнения и т.н., за да се унищожават взаимно.

Играта, наречена "Елементи на война" (Elements of War), ще излезе през февруари 2011 година от глобалния издател на РС и конзолни заглавия Kalypso Media, а разработчик е Lesta Studios.

Това е стратегия в реално време, каквато не е виждана досега – армиите манипулират природните сили, за да сипят унищожение върху враговете си или да получат тактическо предимство чрез трансформиране на бойното поле с урагани, торнада и земетресения.

"Елементи на война" се фокусира върху конфликт за оцеляване на човечеството, който се поражда след като тайно, контролирано от военните оръжие за манипулиране на времето задейства почти пълен срив на глобалния климат.

Три фракции водят битка на американска земя за придобиване на контрол върху страховитите оръжия за изменение на времето, което им дава възможност да използват торнада, урагани, земетресения, проливни дъждове и други природни сили като оръжие за война.

Засега все още никой не е виждал как изглежда играта и как се играе. Макар да не става въпрос за пушки и пистолети, тук се говори за разрушение и унищожение, което може би ще всее смут у някои, вместо да спечели сърцата им и подкрепата им.

И все пак е интересно, че именно промените в глобалния климат и разрушителните последствия от това са станали тема за един нов игрови сценарий, което може да се окаже и ход с образователен ефект.

Коментар