Новата структура на BenQ поставя фокуса върху LCD

Гигантът BenQ преструктурира бизнеса си в три групи, като поставя фокуса върху LCD продуктите за хендсети. Промяната идва след колапса на поделението BenQ Mobile, съобщава digitimes.com, позовавайки се на източници от компанията.
Новата структура, която е в сила от този месец, разделя BenQ на Digital Media Business Group (DMG), Integrated Manufacturing Services Business Group (IMS) и Mobile Communication Business Group (MCG).
В допълнение към оригиналните продукти на Digital Media – проектори, цифрови камери, сторидж и LCD TV – поделението DMG ще се заеме и с всички останали маркови продукти на компанията, вкл. LCD монитори и лаптопи. DMG ще отговаря също за маркетинга на продуктите във всички региони.
Хендсетите са в обсега на групата Mobile Communication (MCG), която ще работи с DMG в областта на маркетинга.
Новата структура на BenQ показва силна насоченост към дигиталните медийни продукти, в частност върху лаптопите и LCD екраните. Бизнесът с хендсети, който пострада сериозно през миналата година, ще се фокусира върху нишови пазари като 3.5G и смартфони.
Групата Integrated Manufacturing (IMG) ще отговаря за контрактите с производителите. Тя ще търси стратегически партньорства за продукти като LCD монитори, мултифункционални периферни устройства, проектори, LCD TV, цифрови камери и устройства да забавление в колите.

Коментар