AMD подготвя нова линия APU процесори

AMD вече работи по наследника на мобилната платформа Brazos, която ще дебютира на изложението CES 2011 през януари в Лас Вегас.

Brazos стъпва на т.нар. APU процесор – хибридно решение, което обединява централен (CPU) и графичен (GPU) процесор. Платформата включва APU Ontario и чипсет Hudson.

Още по темата:  
Очакват се първите APU дънни платки  
Aspire One 522 идва с двуядрен AMD процесор  
Fusion ще даде предимство на AMD  

Следващото подобно решение на AMD носи кодовото име Deccan. В него ще влязат APU Krishna и чипсет Yuba, твърди digitimes.com, позовавайки се на източници от РС индустрията.

Тестовете на Deccan ще започнат през първото тримесечие на 2011 година, а първите образци на мобилната платформа от следващо поколение ще бъдат на разположение на производителите през второто тримесечие. Масовото производство на ще започне към края на 2011 година.

Предимства на решенията с APU процесори са високата производителност и ниската консумация на енергия. Платформата Brazos включва двуядрен CPU и графичен процесор с поддръжка на DirectX 11.

Производителите на лаптопи приемат радушно новата мобилна платформа Brazos. На CES 2011 няколко компании ще покажат продукти на нейна основа.

Очаква се платформата от следващо поколение Deccan да намери приложение в нетбуци, ултратънки лаптопи и таблет компютри.

Коментар