Напредък на България в пресичането на измами с европейски средства

Тиери Кретен похвали премиера Бойко Борисов за сътрудничеството с ОЛАФ

България получи висока оценка по отношение пресичането на измамите с европейски средства, съобщи правителственият пресцентър.

Тиери Кретен, директор на дирекция “Разследвания и операции I” към Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), пише в писмо до премиера Бойко Борисов, че в резултат на положените от българското правителство усилия за подобряване на националната система за защита на финансовите интереси на ЕС, се наблюдава значително повишаване на капацитета и на мотивацията на националното звено АФКОС, ръководено от заместник министър-председателя Цветан Цветанов, за сътрудничество с ОЛАФ.

В писмото си Кретен подчертава личният принос на Бойко Борисов за доброто сътрудничество между ОЛАФ и АФКОС и изразява увереност, че и през следващата година ще се запази активността на компетентните български органи в установяването, разкриването и наказването на измами и корупционни практики, свързани с европейските фондове.

“Вярвам, че интензивният обмен на информация и взаимното доверие, което изградихме, са добра предпоставка за постигане на положителни резултати”, посочва Тиери Кретен.

Коментар