Излезе класация на топ зелени корпорации

Dell стана един от лидерите в зелената класация на Greenopia за 2010 година. Докладът за корпоративни лидери в устойчивото развитие класира компаниите по пет критерия – зелено сградно проектиране, еко верига за доставки, устойчиво развитие, рециклиране и зелена продукция.

Според Greenopia, всяко от отличените седем дружества има значителен напредък към постигане на устойчивост, въпреки мащаба на дейността им, пише GreenTech.bg. Patagonia например „прави най-зелените дрехи на пазара“. Dell пък е определена за лидер в електрониката.

Pizza Fusion е сред най-екологичните ресторанти: там пиците се правят само от органични съставки и биват доставяни чрез хибридни превозни средства за доставка, служителите носят униформи от органичен памук, а пицарията дава отстъпка от цената при връщане на старата кутия от пица.

Ikea, която отдавна се слави като доста екологична, получава много поздравления от Greenopia: „Ikea полага големи усилия да гарантира, че нейните продукти не съдържат забранени вещества и се произвеждат по отговорен начин”.

Ikea работи със своите доставчици, за да гарантира, че техните продукти са произведени по екологично съобразен начин. Компанията предлага цялостна програма за обратно изкупуване на опаковките, батериите, флуоресцентните лампи и други елементи…

Почти половината от енергията на Ikea идва от възобновяеми източници – тя транспортира продуктите си, използвайки горивно ефективни превозни средства.

Коментар