Близо 40 млн. лева за иновативни проекти

Стартиращи предприятия ще могат да кандидатстват за финансиране по нова процедура на Оперативна програма „Конкурентоспособност". Отпуснатите средства ще се ползват за разработване на иновации, съобщи Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, което стартира процедурата заедно с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Общият размер на безвъзмездната помощ по процедурата е 39 116 600 лева. Кандидатите могат да подават проектните си предложения в териториалните звена на ИАНМСП в Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Велико Търново.

Проектни предложения ще се набират в пет сесии със следните крайни срокове: 9 март, 10 май, 12 юли, 13 септември и 15 ноември.

Основната цел на процедурата е да насърчи развитието на стартиращите предприятия с висок иновативен потенциал, като им предостави подкрепа в етапа на разработване на иновативни продукти, процеси и услуги.

Подкрепата по тази процедура е изцяло насочена към стартиращи иновативни предприятия, създадени до 3 години преди датата на подаване на проектното предложение.

Пълният пакет документи и насоките за кандидатстване по процедурата са публикувани на адреси: www.opcompetitiveness.bg, www.ibsme.org и www.eufunds.bg.

Коментар