Пореден играч на пазара за таблети

Производителят на ИТ продукти Prestigio подписа партньорско споразумение с Archos, една от водещите компании в сферата на таблет-машините.

Първите резултати от съвместната работа ще се появят на световния пазар през февруари, когато ще бъдат представени 7 и 10-инчови таблети Prestigio MultiPad, базирани на операционната система Android.

Новите продукти съвместяват технологичния опит на Archos и лайфстайл дизайна на Prestigio. Моделите ще се разпространяват в Централна и Източна Европа, като в България ще бъдат налични от края на първото или началото на второто тримесечие.

„С Prestigio ще можем да представим технологията си на повече пазари и повече потребители,” коментира партньорството Лоак Поарие, оперативен директор на Archos.

Таблетите със стила на Prestigio са логично продължение на работата на компанията, след добрите резултати с GPS навигациите GeoVision и четците на е-книги Prestigio Libretto, заяви Юрий Антошкин, оперативен директор на Prestigio.

Таблетите Prestigio MultiPad ще бъдат фабрично заредени с набор от приложения и мултимедийно съдържание, а потребителите ще могат сами да персонализират устройствата с нови програми от AppsLib и Media.PrestigioPlaza.

по темата: „Пореден играч на пазара за таблети”

добавете коментар...

  1. GS

    Отлично!

  2. DB

    да си го кажем директно – Archos ще произвеждат таблети, Prestigio ще лепнат 1 лепенка за да може Асбис да продава таблети собствена марка 🙂

Коментар