Apple не казва кой ще наследи Стив Джобс

Apple категорично отказва да посочи предварително наследника на Стив Джобс на поста CEO. Подобно искане отправиха част от акционерите на компанията.

В документите, подадени в Комисията по ценни книжа на САЩ, се посочва отказът на Apple да създаде и изпълни план за приемственост на поста главен изпълнителен директор (CEO), съобщи запознатият с делата в компанията сайт allthingsd.com.

Според настоящото ръководство на Apple, огласяването на подобен план за приемственост ще даде предимства на конкурентите.

Ако конкурентите, например, научат предварително наследника на Стив Джобс, вероятно ще се опитат да го привлекат в своите редици, твърдят шефовете в Купертино.

Към момента Стив Джобс изглежда безценен и незаменим за Apple. Ако той напусне по някакви причини, компанията ще изпита неимоверни трудности, смятат повечето анализатори.

Досега е изпробван единствено вариантът със старшия оперативен директор Тим Кук като заместник на Стив Джобс, когато преди години на CEO-то се наложи да отсъства по здравословни причини.

Коментар