Шефът на AMD се оттегля от поста си

Главният изпълнителен директор на AMD Дирк Мейер изненадващо напуска поста си. Той ще бъде заместван временно от финансовия директор Томас Сейферт, който изрично е поискал да не бъде разглеждан като кандидат за следващ CEO, съобщиха днес различни източници.

 
Мейер изпълни задачите, за които беше назначен. Оттеглянето му е изненада за анализаторите  

Мейер се присъедини към AMD през 1995-та и от две години е CEO на втория по големина разработчик и производител на процесори за персонални компютри и сървъри.

Резултатите от неговото управление са добри, според повечето анализатори. Мейер изпълни задачите, за които беше назначен, а именно: интеграция на ATI (графичната компанията, която AMD придоби), разработка на платформата Fusion (която обединява централен и графичен процесор) и въвеждане на пазара на ново поколение сървърни процесори Opteron.

Дирк Мейер пое AMD в трудни за компанията и индустрията времена. Той обаче успя да стабилизира AMD, като същевременно завърши стратегическата инициатива по създаване на GlobalFoundries – компания с участието на AMD, която се занимава с производство на процесори – и въведе на пазара хибридната платформа Fusion APU.

Коментар