Стартира процедура за технологични центрове

МИЕТ и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия обявиха процедура по оперативна програма „Конкурентоспособност" за създаване на нови и укрепване на съществуващи технологични центрове.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по нея е 39 116 600 лв., осигурени с подкрепата на Европейския фонд за регионално развитие към ЕС.

Процедурата цели да насърчи развитието на националната проиновативна инфраструктура, като улесни достъпа на предприятията до нови знания и технологии, а също и да стимулира пазарната реализация на резултатите от научните изследвания, съобщи МИЕТ. Тя е пряко насочена към етапа на предпроектните проучвания, изработването на задания за нужните техническа документация и оборудване за изграждане и развитие на технологичните центрове.

Проектните предложения трябва да се подават в териториалните звена на ИАНМСП в Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Велико Търново. Те ще се приемат в няколко сесии с крайни срокове: 14 март, 16 май, 18 юли, 19 септември и 21 ноември.

Пълният пакет документи и насоките за кандидатстване по процедурата са публикувани на интернет адреси www.opcompetitiveness.bg, www.ibsme.org и www.eufunds.bg.

Коментар