Милиарди посещения в пиратските сайтове

Пиратските сайтове се посещават десетки милиарди пъти годишно, сочи статистика на MarcMonitor. Става въпрос за сайтове, които предлагат пиратски софтуер и други цифрови стоки, пише CNET News.

53 милиона пъти са посещенията в подобни уеб ресурси за една година, твърди докладът на MarcMonitor – компания, която защитава онлайн брандовете на корпоративни клиенти.

Сайтовете за фалшиви стоки, като например лекарства и луксозни предмети, не са толкова популярни – броят на годишните посещения в тях е около 92 милиона.

MarkMonitor посочва 43 сайта за цифрово пиратство. Три от тях – Rapidshare.com, Megavideo.com и Megaupload.com – са генерирали 21 милиарда посещения през миналата година.

Разбира се, тези сайтове биха казали, че ограничават качването и споделяне на материали с авторски права чрез съответните условия за ползване. MarkMonitor обаче определя RapidShare като най-голямата в света пиратска платформа за цифрово съдържание.

В имейл до CNET News от RapidShare посочват, че това е абсурдно твърдение. Компанията възнамерява дори да съди MarcMonitor, твърдейки, че развива легитимна дейност и доставя на клиентите си бърза, опростена и сигурна услуга за съхранение и управление на големи обеми от данни.

Същевременно, от RapidShare признават, че част от потребителите използват нейните сървъри, за да качват защитено с авторски права съдържание. Тези потребители обаче са много малко, в сравнение с легалните потребители на услугата, твърди доставчикът.

В доклада на MarkMonitor са посочени 48 сайта, които продават фалшиви стоки. 26 от тях предлагат лекарства с фалшиви рецепти, а други 21 търгуват с ментета на луксозни стоки и питиета.

по темата: „Милиарди посещения в пиратските сайтове”

добавете коментар...

  1. Tsvetomir

    http://nagradite.net/cekokula vlizaite i spechelete strahotni nagradi

  2. ivo

    kakto se kaza Dobro utro. Otkriha tova deto i decata go znaqt. btw za6to ne tolkova populqrnite saitove imat 40 miliona pove4e pose6teniq otkolkoto uj po-populqrnite???

Коментар