Рисунки по стените на Детска ушна клиника към ИСУЛ с подкрепата на VIVACOM

С подкрепата на VIVACOM на 12 януари 2011 г. известни български художници изрисуваха стените на Детска ушна клиника към ИСУЛ, гр. София, в рамките на проект «Цветна Коледа». Инициативата се реализира по идея на списание „8” и художничката Станка Желева. Целта е да се осигури повече радост за малчуганите в детските отделения и домовете за деца в неравностойно положение. Предвижда се в рамките на проекта, в който участват и доброволци от VIVACOM, да бъдат изрисувани още детски отделения от цялата страна.

„Децата са бъдещето на всяко общество. За съжаление често забравяме да обърнем внимание точно на онези, които най-много се нуждаят от него – болните и децата в неравностойно положение“, сподели Станка Желева. Тя допълни, че се надява цветните стени на детските отделения да направят техният живот малко по-весел и цветен.

Началото на инициативата бе поставено още в края на 2009 г. До този момент са изрисувани повече от 10 стени в софийски болници и детски домове, като на някои места в рисуването се включват и децата.

*** Станка Желева е завършила графичен дизайн в Париж, където от 1993 г. живее и работи. Има десетки успешни самостоятелни изложби във Франция, България, Гърция и др. Едно от любимите й занимания е да рисува за деца и заедно с деца. Правила е стенописи с деца във фабриката за бисквити LU до Париж, в 26-а детска градина в кв. Младост, София и в дома за деца „Вяра, надежда, любов“.

Коментар