СЕС АСТРА навлиза на българския пазар

Сателитният оператор СЕС АСТРА обяви, че разширява присъствието си в Централна и Източна Европа. Чрез подписване на договор за трансфер за България през орбитална позиция 23,5Е доставчикът навлиза на нов пазар.

Българският оператор Сателайт БГ ще използва три транспондера на орбитална позиция 23,5Е за излъчване на портфолио от телевизионни канали. Компанията ще започне излъчване от началото на февруари на 70 канала, сред които такива с висока резолюция (HD), всички основни обществени телевизии и частни телевизионни канали.

За да ползват услугите на Сателайт БГ, потребителите трябва за насочат сателитните си чинии към 23,5 Е и да  използват приемник с подходяща криптираща система.

23,5Е е бързо развиваща се орбитална позиция на СЕС АСТРА за Централна и Източна Европа и Бенелюкс. Освен Сателайт БГ, 23,5 Е се използва от CS Link и Skylink за DTH услуга в Чехия и Словакия. Други оператори на орбитална позиция 23,5Е са Canal Digitaal и TV Vlaanderen в Бенелюкс, както и пан-европейските оператори Viacom, Turner, Discovery и Bloomberg.

С помощта на двойния конвертор (DuoLNB) на Астра, зрителите ще могат да приемат едновременно сигнал от орбиталните позиции 23,5Е и 19,2Е на СЕС АСТРА и да гледат всички не кодирани (FTA) телевизионни канали от основната за Европа орбитална позиция 19,2 градуса изток.

СЕС АСТРА е оператор на DTH (директно-до-дома) сателитна платформа. „Флотилията” на компанията към момента се състои от 16 спътника. Тя доставя услуги на над 125 милиона домакинства чрез DTH и кабелни мрежи и излъчва повече от 2600 аналогови и дигитални телевизии и радио канали.

СЕС АСТРА доставя и сателитно базирани мултимедийни, интернет и други телекомуникационни услуги на предприемачи, правителства и техните агенции.

Коментар