Lenovo създава подразделение за мобилни интернет устройства

Lenovo създава ново бизнес подразделение в своята структура, което ще се фокусира в производството на мобилни интернет устройства от рода на таблети и смартфони. В обсега на Mobile Internet and Digital Home Business Group (MIDH) ще влязат също устройства за "облачен" компютинг, смарт телевизори и цифров дом, съобщи компанията.

MIDH ще разработва и предлага също услуги и приложения за следващото поколение "конвергирани" устройства.

Начело на новата бизнес единица застава бившият президент на Lenovo Product Group – Лиу Юн, базиран в централата на компанията в Пекин. Неговото място заема Питър Хортенсиус, бивш шеф на Think Product Group, който е позициониран в американската централа на Lenovo в Ралей, Северна Каролина.

Lenovo отчита огромния потенциал за растеж на мобилния интернет и ще се опита да капитализира разкрилата се пазарна възможност. И в момента компанията предлага продукти, насочени към мобилния интернет, а на изложението CES 2011 в Лас Вегас показа хибрида IdeaPad U1 Hybrid (комбинация от таблет и лаптоп) и таблета LePad.

През миналата година Lenovo стъпи на смартфон пазара в Китай. На CES 2011 компанията показа също "умни" ТВ и цифрови технологии за дома и обяви амбициозни планове за нови продукти в тази област.

Коментар