IBM въвежда модулна система за ритейл сектора

IBM обяви първата по рода си модулна система за ритейл сектора, която предлага на потребителите по-интелигентен и бърз начин за извършване на покупки. IBM Self Checkout System 6 е създадена като гъвкава система, подходяща както за големи хипермаркети, така и за малки търговски обекти.

 
IBM Self Checkout System 6 е създадена като гъвкава система, подходяща както за големи хипермаркети, така и за малки търговски обекти  

Модулният дизайн позволява на търговците да внедряват цялостна единна система или да отделят модулите за сканиране, плащане и пакетиране в различни търговски части, съобщиха от партньора на IBM у нас за решения в ритейл сектора – IBS България.

С използване на System 6, ритейлърите могат да осигурят на купувачите избор как да завършат своята покупка, а също така да се съобразят с мобилните купувачи, които използват ръчни устройства като клетъчен телефон или персонални скенери.

System 6 има иновативен дизайн, който осигурява най-краткото разстояние от мястото за сканиране до опаковането в торбичка, в сравнение с другите съществуващи каси за самообслужване. Това прави пазаруването по-бързо и по-лесно за купувачите. Разстоянието от сканирането до опаковането е редуцирано с 36% спрямо други подобни решения, твърди производителят.

Новата „self checkout” система е оптимизирана за софтуера Checkout Environment for Consumer-Service (CHEC) – решение за ефективно управление, което помага за намаляване на общите разходи за притежание. CHEC дава възможност на търговците за уникални индивидуални разширения, които могат да вървят на общото приложение, заедно с отворена POS-интеграция и възможност за отдалечено управление на системите.

Модулните устройства заемат по-малко пространство в търговските обекти, което ги прави подходящи и за търговци с ограничени площи. Компактният дизайн освобождава място за мърчандайзинг дейности и допълнителни източници на доходи.

В допълнение, модулният дизайн позволява на търговците да предложат безкасова сканираща система без платежен модул, което спестява място, намалява ненужни разходи и оптимизира самостоятелното пазаруване.

Модулната система предлага на търговците възможност да проследяват и отчитат кешовите разплащания в реално време. Налична е опция за повторен обмен на банкноти и монети с цел минимизиране на оперативните разходи за управление на плащанията.

В обновената система Self Checkout 6 IBM е добавила допълнителен светлинен индикатор „следвай ме” на всички екрани, така че потребителите да имат ясен поглед относно следващите стъпки и това къде са в процеса на самостоятелно завършване на покупката.

IBM Self Checkout системите поддържат препоръките (American Disabilities Act – ADA) за осигуряване на достъп към дисплея и всички устройства по време на транзакциите за хора със затруднен достъп. Новата система е с обновен CHEC потребителски интерфейс –  има бутон за достъп на всички екрани за хора в неравностойно положение, който позволява незабавен достъп до цялата информация в долната половина на дисплея.

Не на последно място, модулната структура осигурява на търговците гъвкавост при конфигуриране на „check out” системата, която може да се променя във времето, за да отговори на променящите се изисквания и нужди. Това допринася за по-голяма защита на инвестициите.

IBM Self Checkout System 6 ще излезе официално на пазара в края на май тази година.

Коментар