Британски е-магазин мами и заплашва клиенти

Британският сайт www.fabriksoutlet.com не доставя някои от поръчаните и заплатени от клиентите му облекла и не уважава законното право на потребителите да се откажат от сделката в 7-дневен срок. Освен това търговецът продава и фалшиви стоки, а понякога дори си позволява да заплашва клиентите си, съобщи Комисията за защита на потребителите.

За нарушенията е информирала първо шведската комисия за защита на потребителите, където постъпват множество оплаквания на пазарували от електронния магазин. На него се предлагат дрехи с намалени от два до три пъти цени, като някои от артикулите са на известни марки.

За случая е информирана местната полиция в Швеция. Същевременно Европейският потребителски център в страната се свързва с този във Великобритания, откъдето потвърждават, че на посочения на сайта адрес няма обект на търговеца Factory Outlet Sessex Ltd.

Според проучвания на Европейската комисия, главните проблемни области в е-търговията са липсваща, непълна или подвеждаща информация относно цената и търговеца, както и неравноправни договорни условия.

Коментар