HP и Microsoft с ново портфолио от съвместни решения

HP и Microsoft обявиха портфолио от четири нови взаимосвързани решения за обединяване на приложения, инфраструктура и инструменти за подобряване на продуктивността в една система. Чрез тях организациите ще подобрят работата на служителите си и процеса на вземане на решения, като в същото време ще улесняват предоставянето на приложения за ИТ.

HP Business Decision Appliance е вече готово да изпълнява услуги за бизнес анализ (Business Intelligence), а HP E5000 система за съобщения на Microsoft се планира да бъде пусната до 45 дни. Останалите две решения се очакват по-късно тази година.

Начините за предоставяне на критични бизнес приложения досега бяха два: изработени по поръчка, което ангажира много време като ресурс, или чрез частен набор от приложения и инфраструктура, които са недостатъчно гъвкави за промяна. Като резултат, само 32% от ИТ проектите за критични бизнес приложения се класират като успешни от организациите, които ги използват, посочиха от HP.

Година след анонса на разширеното партньорство между двете компании, обединените решения са първите индустриални системи, предложени от HP и Microsoft, създадени както за ИТ, така и за крайните потребители. Те предоставят бизнес приложения като BI, съхранение на данни, система за електронна поща и споделяне на календари. Съвместно проектираните устройства и свързаните с тях консултантски услуги, както и услуги по поддръжка, позволяват на ИТ да предоставят критични бизнес приложения за по-малко от час, за разлика традиционните системи, при които това отнема повече от месец.

Едно от решенията на HP и Microsoft, което вече се предлага  – HP Enterprise Data Warehouse Appliance – предоставя над двеста пъти по-бързи заявки и 10 пъти по-висока скалируемост на SQL Server, обяви HP. Това приложение е оптимизирано за Microsoft SQL Server и Microsoft SharePoint и може да бъде инсталирано и конфигурирано от ИТ за по-малко от час.

Решението позволява на крайния потребител да споделя анализ на данните, създаден с PowerPivot от Microsoft за Microsoft Excel и да си сътрудничи с други в SharePoint 2010. То дава възможност за ревизия, мониторинг и управление на решенията, създадени от крайния потребител, от единно централизирано място.

HP Business Data Warehouse Appliance е решение за съхранение на данни за малкия и среден бизнес, с което се борави значително опростено и без необходимост от администратор. Това устройство допълва HP Enterprise Data Warehouse Appliance, създадено за големи организации. То е оптимизирано за SQL Server 2008 R2 и беше обявено през ноември миналата година.

HP Enterprise Data Warehouse Appliance подобрява достъпа до данни, като ги прави много по-гъвкави и бързи от стандартните SQL Server бази данни. Чрез свързване с платформата Microsoft Business Intelligence, потребителите могат да си осигурят управление на BI решения от всеки в организацията.

Новият HP E5000 Messaging System for Microsoft Exchange Server 2010 е първата самостоятелна конфигурирана платформа за Microsoft Exchange Server 2010, която се явява решение за изпращане на съобщения и обмяна на електронна поща за компании от всякакви размери. Тази система, която може да бъде интегрирана за по-малко от час, предоставя големи по размер пощенски кутии на ниска цена, централизирано архивиране и денонощен достъп от всяко устройство.

Клиентите могат да се възползват от вградените приложения като HP Quick Deployment tool, което валидира конфигурацията и активира достъпа до директорийни услуги, за да ускори внедряването.

Като допълнение към съобразените с обема на работа приложения, HP и Microsoft планират да пуснат HP Database Consolidation Appliance. Това устройство консолидира хиляди данни в единна, виртуална среда, осигуряваща на потребителите частна, „облачна” база данни, която предлага самообслужване, преизчисляване при нужда и динамична еластичност, с допълнителен контрол прилаган на място.

Оптимизирано за SQL Server 2008 R2 и Microsoft Hyper-V Cloud, устройството ще предоставя пълен, инсталиран, настроен хардуер за мигновено приложение.

• HP и Microsoft ще предоставят поддръжка и консултантски услуги за общите си приложения, с което да помогнат на клиентите си да ускорят предоставянето на бизнес услуги. Портфолиото от услуги включва изчисление, дизайн, разработване на концепция и имплементиране, както и постоянна поддръжка.

• HP Business Decision Appliance с тригодишна HP 24/7 хардуерна и софтуерна поддръжка в услугите се предлага за по-малко от €24,420 (ERP). Microsoft SQL Server 2008 R2 и Microsoft SharePoint 2010 се лицензират отделно.

• HP Enterprise Data Warehouse Appliance с услуги за оценка на обекта, монтаж и стартиране, както и три години HP 24/7 хардуерна и софтуерна поддръжка е достъпно на цени от 1,8 милиона евро. Microsoft SQL Server 2008 R2 Parallel Data Warehouse е лицензиран отделно.

• HP E5000 Messaging System с три години HP 24/7 хардуерна и софтуерна поддръжка на услуги се очаква да бъде на пазара през март на цени от €27000. Microsoft Exchange Server 2010 се лицензира отделно.

• HP Business Data Warehouse Appliance се очаква да бъде достъпен през юни, а HP Database Consolidation Appliance се планира да бъде на разположение през втората половина на тази година.

Коментар