BlackBerry Bold 9780 идва на пазара у нас

Първият BlackBerry Bold смартфон с новата операционна система BlackBerry 6.0 ще e достъпен на българския пазар от началото на следващата седмица, съобщи М-Тел. Моделът 9780 впечатлява с по-добрата си 5-мегапикселова камера, LED светкавица и стабилизатор на изображението.

 
BlackBerry Bold 9780 впечатлява с по-добрата си 5-мегапикселова камера, LED светкавица и стабилизатор на изображението

 

От канадската компания са обърнали внимание на интеграцията със социални мрежи Facebook и Twitter, на лесния достъп до YouTube и чатовете BlackBerry Messenger, Windows Live Messenger, Yahoo! Messenger, MySpace, AOL Instant Messenger, Google Talk, които вече са на едно място.

Чрез новата операционна система потребителите могат да организират приложенията си в пет менюта (основно, Favorites, Media, Downloads и Frequent) и да се възползват от функционалността на обновения WebKit браузър.

Изненадата в новия софтуер е функцията „universal search”, чрез която с изписване на име на човек от телефонния указател може лесно да се проследи историята на комуникацията с него. Търсенето показва дали има разменени мейли, SMS-и, разговори и т.н.

BlackBerry 9780 гарантира постоянен достъп до електронна поща, пълна синхронизация с календара в офиса и лесно проследяване на всички активности на контактите от телефонния указател.

През февруари достъпът до портала за приложения BlackBerry App World ще бъде активен и за България, уточниха от М-Тел.

Коментар