HP обяви нова ера в клауд компютинга

HP въвежда пакет от продукти и услуги за клауд компютинг. Чрез тях бизнесът и публичният сектор ще могат да възползват от силата на "облака", за да достигнат необходимите нива на сигурност, производителност и наличност на ресурсите.

"Клауд компютинг е водещата ИТ тенденция в момента и HP e готова да я реализира", заяви Ан Ливърмор, изпълнителен вицепрезидент на HP Enterprise Business.

Новите облачни решения са съобразени със специфичните нужди на бизнеса и публичния сектор. HP Enterprise Cloud Services-Compute осигуряват т.нар. "частен облак" в съвременните HP центрове за данни. Решението дава възможност за мигновено внедряване и сигурна скалируемост.

HP CloudSystem пък е пълна, интегрирана система за създаване и управление на услуги в частна, обществена и хибридна "облачна" среда. Решението предоставя унифицирани сигурност, управление и съгласуваност на приложенията, както и реална-физическа и виртуална инфраструктура.

HP CloudSystem поддържа HP Cloud Maps – предварително конфигуриран каталог от продукти, които автоматично обезпечават оптимизирани приложения и инфраструктурни ресурси. Чрез системата, новите "облачни" услуги стават достъпни за използване за минути.

Компанията обяви и HP Cloud Discovery Workshop – семинари, които помагат на бизнеса и публичния сектор да разработят интелигентни стратегии и оптимални възможности за използване на "облака". Модулите покриват голям спектър от теми, включително внедряване на бизнес модели, сигурност и идентифициране на точните услуги за "облака".

Коментар