iPhone приложение ще “громи” талибаните

Американски капитан създаде iPhone приложение, което ще помогне в борбата с талибаните в Афганистан. Идеята за подобно изобретение дошла у войника на сън, а реализацията й струвала 26 000 долара. Сега приложението предоставя широки възможности в борбата срещу талибаните, съобщи news.com.au.

 
Приложението Tactical Nav ще бъде достъпно в онлайн магазина App Store от следващия месец  
31-годишният Джонатан Спрингър от град Форт Уейн, Индиана, се е занимавал с най-различни програми преди да превърне в реалност проекта си Tactical Nav, който ще бъде достъпен в онлайн магазина App Store следващия месец.
Творението ще помага на войниците при търсене, разпределяне и снимане на различни точки от бойното поле. Също така ще може да праща координатите на различни обекти до военните поделения.
Капитан Спрингър е използвал разнообразие от бронирани превозни средства, постове за наблюдение отдалеч, както и суровите военни условия, за да тества точността на изобретението си. То може да насочва артилерийския огън срещу вражеските позиции или просто да бъде използвано за телефон, за да се заяви нуждата от хеликоптери, например.
Спрингър винаги е вярвал, че смартфоните могат да послужат много в бойните цели. Повечето му колеги използват тези технологии и затова капитанът предполага, че Tactical Nav ще бъде много удобен инструмент за тях. 

по темата: „iPhone приложение ще “громи” талибаните”

добавете коментар...

  1. Марто

    …или просто да бъде използвано за телефон… хаьха да бе тва и за телефон ли ставало 😀

Коментар