„Кеш бак” услуга и в малките населени места

Банка ДСК започва да предлага услугата "кеш бак" в някои от малките населени места. Инсталираните ПОС терминални устройства в съответни търговски обекти позволяват заедно с плащането на закупената стока да се изтеглят и до 50 лева в брой за всяко плащане с банковата карта.

Новата услуга спестява на картодържателите разходи за пътуване до друго населено място, уточниха от банката. Масовата практика е получаването на заплатите, пенсиите, помощите за безработни и майчинство да става чрез банкова карта. Тази практика понякога е свързана със затруднения за теглене на пари в брой в малките населени места, където няма клон на банка или банкомат.

При плащане на стока с банкова карта на ПОС, Банка ДСК не удържа никакви такси от своите картодържатели, а при теглене на пари в брой, таксата е по-ниска от тегленето от банкомат. Допълнително тази услуга позволява теглене на „нестандартни” суми, които от банкомат не могат да се изтеглят (например 12,53 лв.)

Кметовете на населените места, където се предлага услугата, имат грижа да информират жителите на населеното място по подходящ начин за адреса на магазина с ПОС, откъдето могат да теглят пари в брой при покупка.

по темата: „„Кеш бак” услуга и в малките населени места”

добавете коментар...

  1. Георги

    12,53 ст. – няма такава сума. 12,53 лв. или 12 лв. 53 ст.

Коментар