Fujitsu Stylistic Q550 – таблет за бизнес употреба

Наскоро в интернет се появиха технически подробности за бизнес таблета Fujitsu Stylistic Q550. Японската компания показа прототип на устройството миналата година по време на изложенията CEATEC и VISIT, но все още няма официална информация за неговите параметри.

Fujitsu Stylistic Q550 е един от малкото таблети, които стъпват на платформа Intel Oak Trail с процесор Atom Z670 1,66 GHz и вграден графичен чип GMA 600. Моделът включва 2 GB оперативна памет, SSD диск с капацитет 32  или 64 GB, две вградени камери и изход HDMI, съобщава notebookitalia.it.

Екранът на Stylistic Q550 има диагонал 10,1 инча и резолюция 1366х768 пиксела. За защита на достъпа са предвидени дактилоскопски сензор, четец на смарт карти и хардуерно кодиране TPM.

Очаква се Fujitsu да предлага таблета с два типа батерии: дву- и четириклетъчни. Времето за автономна работа ще достига 8 часа при използване на четириклетъчна батерия.

По всяка вероятност Fujitsu ще покаже напълно готов Stylistic Q550 на предстоящото изложение CeBIT в Хановер, Германия. Към момента няма информация за цената на устройството и датата за пускането му на пазара. Таблетът ще работи под управление на операционна система Windows 7.

Коментар