Легенда в геймърската индустрия подсили Razer

Ед Фрайс, легенда в гейминг индустрията с 28 години опит, влезе в борда на съветниците на компанията Razer. Фрайс създава първата си видео игра още в началото на 80-те години на 20-ти век, предназначена за 8-битовия компютър Atari 800.

Той става част от екипа на Microsoft през 1986 година и в рамките на следващите 10 години е един от водещите разработчици на Excel и Word. След това напуска екипа на Office, за да се отдаде на страстта си към интерактивните забавления и създава Microsoft Game Studios.

През следващите 8 години Фрайс развива екипа от 50 на повече от 1200 души и стои зад разработването на повече от 100 игри, сред които над 10 платинени заглавия. Той е един от съоснователите на проекта Xbox и превръща Microsoft в един от лидерите сред компаниите за интерактивни развлечения.

През 2004 година Фрайс се оттегля от позицията вицепрезидент на Microsoft и става консултант на редица производители на игри, независими разработчици и медийни компании.

Razer разработва някои от най-иновативните технологии в гейминг-индустрията за момента. С присъединяването си към компанията, Ед Фрайс ще помогне за развитието на нови продукти и пазарни възможности.

Коментар