Нови мрежи посрещат бума в мобилния трафик

Британски оператор изгражда мрежа от ново поколение, която да отговори на значителния ръст в употребата на смартфони и приложения за тях. Telefónica O2 UK е сключила договор с Ericsson за внедряване на мултистандартни базови станции от последно поколение. За първи път се използва нова блейд технология за опорната мрежа, съобщиха от шведският телеком производител.

Мрежата ще включва решението Mobile Softswitch, използващо блейд технология. Благодарение на него, O2 ще подобри оперативната си ефективност и ще осигури по-голяма гъвкавост в мениджмънта и управлението на мрежата в северната част на Великобритания.  

 „Модернизираната опорна мрежа ще има по-голям капацитет и по-ниски оперативни разходи”, заяви Найджъл Пардю, главен технически директор в Telefónica O2 UK. Така компанията, наричана „британският дом на смартфона”, ще посрещне бума в мобилния трафик на данни.

Модернизираната мрежа първоначално ще предоставя възможност за работа с 3G и ще поддържа скорост на сваляне до 42Mbps, като в същото време тя ще е напълно подготвена и за въвеждане на LTE и други технологии от ново поколение.

Коментар