Разбулиха тайните около iPad 2

Анализатори от Concord Securities изнесоха информация за техническите параметри на таблета iPad 2, очакван на пазара по-късно тази година. Спорeд публикация в appleinsider.com, устройството ще използва двуядрен процесор Cortex A9 с тактова честота 1,2 GHz и видео ядро PowerVR SGX543, което превъзхожда значително графичния чип в сегашния модел на iPad.

Твърди се също, че iPad 2 ще има цифров интерфейс HDMI за извеждане на изображение към монитор или телевизор с висока резолюция. Екранът с диагонал 9,7 инча ще предложи резолюция 1024×768 пиксела и ще бъде с около 30-35% по-тънък. Моделът ще включва две камери – лицева с резолюция 0,3 мегапиксела и задна 1 мегапиксел.

Втората версия на iPad ще включва двойно повече оперативна памет – 512 MB. Устройството ще поддържа безжични комуникации Wi-Fi и Bluetooth, както и GPS навигация. Възможно е също така да има слот за карти памет във формат SD.

iPad 2 се очаква на пазара към края на настоящото тримесечие или в началото на следващото във варианти за работа в GSM и CDMA мрежи. В плановете на Apple за 2011 година са заложени продажби на 5 милиона броя от новите устройства. Към момента цените на iPad 2 все още не са известни.

Коментар