“ПЛЕСИО” внасят видеокарти ЕVGA

28/04/2006 – M3 Communications Group, Inc
ПЛЕСИО” внася видеокарти ЕVGA
Компанията демонстрира видеокартите за първи път на Turbo-X
От “ПЛЕСИО Компютърс” ни изненадаха с нови хай-тек продукти, които стъпват на българския пазар. Компанията обяви официално по време на участието си в Националния конкурс по овърклок, провел се на 15 и 16 април в руския културно-информационен център, че започва да внася в България видеокартите на известния производител EVGA.
“ПЛЕСИО” са единственият вносител в Българияна видеокарти ЕVGA. Картите са от висок клас, предварително настроени да работят на оптимални честоти (клокнати от производителя). От компанията предлагат няколко варианта на картите в зависимост от използвания чип – 7800 GTX,  7800 GT, 7600 GT и 6800 GS. Същата серия видеокарти се влага серийно в производството на геймърски компютърни конфигурации от производители от ранга на Alienware.
“Плесио” демонстрира по време на конкурса и първия си компютър с марката Turbo-X, работещ с видеокарта 7800 GTX на EVGA. Наградата за участника, представил се най-добре, бе връчена от ИТ мениджъра на фирмата Радослав Колев. Победителят спечели процесор AMD X2 3700+. На второ място се класира Тодор Цветков, участвал с компютър, асемблиран с компоненти на “ПЛЕСИО”.
PLESIO COMPUTERS S.A. има 35-годишен опит и е лидер в продажбата на компютърна техника, комуникационни продукти и офис материали на гръцкия пазар. През последните 5 години PLESIO е сред 500-те най-бързо развиващи се фирми в Европа, както и сред 100-те най-големи доставчици на офис материали в света. Първият магазин на PLESIO в България бе открит през лятото на 2005 г. на ул. ”Ангел Кънчев” 5. В модерния двуетажен магазин на площ от 900 кв. м са изложени над 11500 различни продукта.

Коментар