М-Тел пусна бърз Интернет за потребители на лаптопи

Мобилтел лансира нова услуга на българския пазар – Vodafone Mobile Connect Card, резултат от партньорството с британския оператор Vodafone. Услугата вече е доказала своите възможности в много страни по света, тъй като се предлага от 2003 година. Vodafone Mobile Connect Card дава на бизнес потребителите 1,8-мегабитов (Mbps) широколентов достъп до Интернет от техните лаптопи, с висока надеждност и лекота на използване.
Услугата използва мрежи за пренос на данни като GPRS, EDGE, UMTS и HSDPA, последната от които осигурява най-висока скорост. При отсъствие или отпадане на една от технологиите за пренос, картата автоматично преминава към следващата по скорост от наличните, без да е необходима каквато и да е намеса от страна на потребителя. Например, ако липсва HSDPA на мястото, където се намирате, Vodafone Mobile Connect Card сама ще превключи към UMTS, EDGE или GPRS мрежа. В момента единствено в София има покритие на UMTS и HSDPA, като в следващите месеци ще бъде осигурено покритие в Пловдив и големите черноморски градове. Към картата може да бъде добавена външна антена, която ще бъде от полза на места със слаб сигнал.
Картата идва със софтуер, който улеснява потребителя в установяване на връзката и предоставя няколко полезни възможности – мобилен високоскоростен интернет, достъп до електронната кореспонденция, получаване и изпращане на SMS, както и статистика текущия трафик, респ. за разходите до момента. Инсталацията е бърза и лесна, тъй като от потребителя се изисква само да изпълнява определени инструкции. Превключването между отделните задачи става удобно с натискане на един от бутоните на графичния интерфейс.

Vodafone Mobile Connect Card 
Описание
– услуга за бизнес потребители на лаптопи, които желаят достъп до Интернет и електронна поща от всяко място
Приложения
– високоскоростен мобилен интернет;
– достъп до електронната кореспонденция
;
изпращане и получаване на SMS
Поддържани мрежи
GPRS, EDGE, UMTS и HSDPA
Съдържание на пакета
Vodafone Mobile Connect Card
– Ръководство за ползване
– CD със софтуер
– SIM карта
Цена (от Мобилтел)
– без договор – 439 лв. (с ДДС)
– с едногодишен договор – 299 лв. (с ДДС)

Услугата дава възможност и за частна виртуална мрежа (VPN), която гарантира сигурна връзка от преносимия компютър към корпоративната мрежа. VPN защитава жизнено важната лична и фирмена информация.

На представянето на Vodafone Mobile Connect Card в Гранд хотел София присъстваха и група от бизнесмени, които са тествали картата в „полеви условия“. Те дадоха положителна оценка за услугата, като изтъкнаха лекотата на използване. До месец юни Мобилтел предлага промоцията “Тест-драйв за вашата карта” с 30-дневен пробен период, в който клиентът може да използва картата и след това по негова преценка да я задържи или върне.
Vodafone Mobile Connect Card струва 439 лв. (с ДДС) без договор с оператора, или 299 лв. с едногодишен договор. Мобилтел предлага три тарифни пакета. Data 250 предоставя на потребителя 250 MB трафик (входящ и изходящ) срещу 65 лв. Пакетът Data 500 означава съответно 500 MB и 99 лв. И накрая, Data 1000 дава на клиента 1000 MB срещу 149 лв. В случай, че надвиши месечния си лимит, потребителят трябва да заплати 0,50 лв. на всеки MB отгоре, без значение кой от пакетите ползвате.
Хората, които пътуват често в чужбина, могат да ползват услугата Vodafone Mobile Connect Card, благодарение на изградените мрежи на Vodafone.

Коментар